Sluiten

Rode bieten maaltijdsalade

Een heerlijk vullende salade met onder andere bieten, paprika, aardappelen en zilveruitjes. Lekker verfrissend en helemaal aan te passen naar eigen smaak.

  1. Rode bieten maaltijdsalade

Ingrediënten

  • 400 g rode bieten 
  • 1 uitje, fijn gesnipperd
  • evt 1 kleine paprika, in kleine stukjes
  • scheutje olijfolie
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • een aantal augurkjes, in stukjes
  • evt zilveruitjes
  • 2 el zure room en/of mayonaise 
  • peper en zout 
  • 1/2 tl paprikapoeder 
  • 1 tl mosterd 
  • 1 el citroensap 
  • 1 el honing
  • 2 el peterselie en/of bieslook, fijngehakt
  • 2 hardgekookte eieren, in stukjes of 150 g gerookte zalm, in stukjes

Bereiding

  1. Kook de aardappelen met een snufje zout gaar en giet ze af. 
  2. Kook de bieten gaar in ruim water en laat ze afkoelen. 
  3. Snijd de aardappelen in kleine blokjes. 
  4. Pel de gekookte bieten en snijd ze in kleine blokjes. 
  5. Verwarm de blokjes even met een scheutje olijfolie, gesnipperde ui, eventueel paprikastukjes, citroensap, een snufje zout en de honing en laat dit een aantal minuten staan trekken. 
  6. Meng room of mayonaise met peper, zout, peterselie of bieslook, paprikapoeder en mosterd. 
  7. Schep de bietjes bij de aardappelblokjes en meng er de overige ingrediënten door. 
  8. Laat de salade minimaal een half uur op een koele plaats staan en serveer.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

1 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen