Een heerlijk vullende salade met onder andere bieten, paprika, aardappelen en zilveruitjes. Lekker verfrissend en helemaal aan te passen naar eigen smaak.
Ingrediënten
400 g rode bieten
1 uitje, fijn gesnipperd
evt 1 kleine paprika, in kleine stukjes
scheutje olijfolie
600 g vastkokende aardappelen
een aantal augurkjes, in stukjes
evt zilveruitjes
2 el zure room en/of mayonaise
peper en zout
1/2 tl paprikapoeder
1 tl mosterd
1 el citroensap
1 el honing
2 el peterselie en/of bieslook, fijngehakt
2 hardgekookte eieren, in stukjes of 150 g gerookte zalm, in stukjes
Bereiding
Kook de aardappelen met een snufje zout gaar en giet ze af.
Kook de bieten gaar in ruim water en laat ze afkoelen.
Snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Pel de gekookte bieten en snijd ze in kleine blokjes.
Verwarm de blokjes even met een scheutje olijfolie, gesnipperde ui, eventueel paprikastukjes, citroensap, een snufje zout en de honing en laat dit een aantal minuten staan trekken.
Meng room of mayonaise met peper, zout, peterselie of bieslook, paprikapoeder en mosterd.
Schep de bietjes bij de aardappelblokjes en meng er de overige ingrediënten door.
Laat de salade minimaal een half uur op een koele plaats staan en serveer.
Je gebruikt de verouderde browserversie Internet Explorer, deze applicatie ondersteunt deze browserversie niet. Gebruik a.u.b. een recente versie van Edge, Chrome of Firefox.