Deeg:
200 g tarwebloem (gebuild)
125 g boter of margarine
75 g suiker
een snufje zout
Vulling:
600 g pompoen, gekookt en fijn gepureerd
100 g suiker
3 el honing
1 tl gemberpoeder
1/2 tl gemalen kardemom
snufje kruidnagelpoeder
1 tl kaneel
2 tl sinaasappel- of citroenschilrasp
3 eieren
1,5 dl slagroom of kwark
evt een handvol gemengde noten, grof gehakt
Smelt de boter of margarine in een pannetje, klop er de suiker door en voeg bloem met een snufje zout toe. Kneed er een deeg van en leg dit ongeveer een half uur in een afgedekt schaaltje in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Mix voor de vulling de suiker met eieren luchtig en meng er de specerijen, citrusschilrasp, honing en zout door. Roer de pompoenpuree met honing en room of kwark er door. Rol het deeg tot een ronde plak en bekleed er een ingevette springvorm mee. Schep de vulling er in, bestrooi naar wens met de gehakte noten en zet de taart ongeveer 45 min in de voorverwarmde oven. Serveer de taart in punten met een flinke toef slagroom er op.
Tip extra lekker:
Vervang een deel van de pompoenmoes door gewelde gepureerde abrikozen of pruimen of appelmoes.
-
-
-
-