Sluiten

Pompoentaart

  1. Pompoentaart

Deeg:

200 g tarwebloem (gebuild)

125 g boter of margarine

75 g suiker

een snufje zout

Vulling:

600 g pompoen, gekookt en fijn gepureerd

100 g suiker

3 el honing

1 tl gemberpoeder

1/2 tl gemalen kardemom

snufje kruidnagelpoeder

1 tl kaneel

2 tl sinaasappel- of citroenschilrasp

3 eieren

1,5 dl slagroom of kwark

evt een handvol gemengde noten, grof gehakt


Smelt de boter of margarine in een pannetje, klop er de suiker door en voeg bloem met een snufje zout toe. Kneed er een deeg van en leg dit ongeveer een half uur in een afgedekt schaaltje in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Mix voor de vulling de suiker met eieren luchtig en meng er de specerijen, citrusschilrasp, honing en zout door. Roer de pompoenpuree met honing en room of kwark er door. Rol het deeg tot een ronde plak en bekleed er een ingevette springvorm mee. Schep de vulling er in, bestrooi naar wens met de gehakte noten en zet de taart ongeveer 45 min in de voorverwarmde oven. Serveer de taart in punten met een flinke toef slagroom er op.

Tip extra lekker:

Vervang een deel van de pompoenmoes door gewelde gepureerde abrikozen of pruimen of appelmoes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen