Sluiten

Rode kool met kaneelappel

1/2 rode kool

1 ui

2 laurierbladeren

1 à 2 cm verse gember of 1 tl gemberpoeder

2 el appeldiksap

1 tl gemalen koriander

vers gemalen peper

zeezout naar smaak

olijfolie

voor de gebakken appelschijven:

1 grote appel

kaneel naar smaak

oerzoet of (bruine) suiker naar smaak

een klontje boter

2 el zure room

Gember schillen en raspen op een fijne rasp. Rode kool in smalle reepjes snijden. Ui klein snijden. Rode kool in 10 à 20 min gaar stoven in appeldiksap en eventueel een klein scheutje water met de ui, gember, laurier, peper en koriander. Appel schillen, het klokhuis er uit boren en in schijven van ongeveer 1 cm dik snijden. Appelschijven bestrooien met kaneel en suiker en in boter zacht en bruin bakken op een laag vuur. Laurierbladeren verwijderen uit de rode kool en de stoofschotel op smaak brengen met zout. Serveer op elk bord de rode kool met de appelschijven versierd en een toefje zure room er bovenop.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen