400 g aardappelen
400 g bloemkool
2 teentjes knoflook
1 blikje ansjovis
evt 1/2 paprika, in kleine stukjes
een scheutje olijfolie
1 tl karwijzaad, gemalen
1 tl sambal
1/2 tl komijn en/of korianderzaad, gemalen
zout
2 el citroensap
2 eieren, hardgekookt
3 el verse fijngehakte peterselie of bieslook
Schil de aardappels, snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik en kook deze met in stukjes gesneden bloemkool in ruim water met zout in 8 min gaar. Giet de groente af en laat ze uitlekken. Bak in een ruime pan de helft van de ansjovis een paar minuten in olie en schep deze uit de pan. Bak nu de plakjes aardappel, bloemkool, eventueel paprika met de overige ansjovis (in kleine stukjes), de specerijen, knoflook en eventueel zout. Schep het mengsel een paar maal om en voeg een scheutje water toe. Schep het gerecht op de borden en besprenkel het met citroensap. Maak de borden mooi op met de apart gebakken ansjovis, in plakken gesneden ei en verse peterselie of bieslook. Serveer met couscous, gierst, rijst of bulgur en eventueel kikkererwten of linzen.
Variatie: In plaats van bloemkool kunt u ook broccoli nemen.
-
-
-
-