Sluiten

Zuurkoolschotel met ananas

1 pakje (wijn)zuurkool

1 ui, in ringen

evt 1 appel, in schijfjes

3 ringen ananas, in stukjes

700 g aardappelen

(vegetarisch) gehakt, gekruid 

boter

1 dl melk en/of slagroom 

peper en zout

evt geraspte kaas.

Kook de aardappelen en giet ze af. Fruit ui en appel even in boter. Snijd de aardappelen in schijfjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg in een ingevette ovenschaal de helft van de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de bodem. Laat de zuurkool uitlekken. Verdeel de zuurkool over de aardappelschijfjes, leg hier op de ui ringen met ananas en/of appel en leg het gehakt er bovenop. Beleg het geheel weer dakpansgewijs met de rest van de aardappelschijfjes en giet de melk en/of room over de schotel. Bestrooi met peper en zout en eventueel met geraspte kaas. Bak de zuurkoolschotel 35 tot 45 min in de oven op 200°C.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen