Sluiten

Appelsmulschaaltje

1 grote friszure appel in kleine stukjes

10 walnoten en/of hazelnoten

20 grote rozijnen

kaneel

een scheutje sinaasappelsap

1 tl citroensap

1 el appelstroop

2 kleine klontjes boter

vanilleroomijs of vanillevla en/of opgeklopte slagroom

Verwarm de oven voor op 200ºC. Neem per persoon een klein vuurvast schaaltje en vet dit in. Meng appelstukjes met noten, kaneel, citroensap en rozijnen. Verdeel het mengsel over de schaaltjes. Giet er een scheutje sinaasappelsap bij en leg een halve eetlepel appelstroop en een klontje boter op. Laat de schaaltjes 15 tot 20 min in de hete oven staan. Serveer ze een beetje afgekoeld met vanillevla of vanilleroomijs en eventueel een toef slagroom er op.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen