Sluiten

Rode kool met gember

350 g rode kool, gesneden 

1 (rode) ui in ringen 

een scheutje olijfolie

1/2 tl korianderzaadjes, gemalen

1 tl vers geraspte gember

1 appel, in kleine stukjes

peper en zout

100 ml water

1 el diksap

1 el (rode wijn)azijn voor de liefhebber: 

2 bolletjes gekonfijte gember in vieren snijden en toevoegen samen met een eetlepel gember nat

Bak de ui in een beetje olie tot ze zacht is. Voeg de korianderzaadjes toe en bak het geheel tot de ui lichtbruin is. Voeg de vers geraspte gember, appelstukjes en rode kool toe en roer alles goed door elkaar. Voeg peper, zout en het water toe en breng het aan de kook. Laat met een deksel op de pan een half uur zachtjes pruttelen (voeg eventueel nog een scheutje water toe). Breng op smaak met diksap, azijn en eventueel de gember bolletjes. Lekker met aardappels en gestoofde peertjes.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen