Sluiten

Groenlofstamppot

1 krop groenlof, in smalle repen

600 g aardappelen

1 ui, fijn gesnipperd

een scheutje azijn

een scheutje melk

100 g gerookte spekblokjes

een klontje boter

peper en zout

60 g jonge kaas, in kleine blokjes

Kook de aardappelen in water met zout gaar en giet ze af. Bak ondertussen de spekblokjes in boter. Stamp de aardappelen met melk, azijn, uisnippers en kaasblokjes tot een smeuïge stamppot. Maak op smaak met peper en zout. Meng de groenlof er met een grote lepel goed door en laat het geheel nog even door en door warm worden.

Variatie vegetarisch:

In plaats van spekjes kunt u ook pittig gekruide en gebakken tempé of sojabrokken gebruiken.

Variatie stamppot bindsla:

Deze stamppot is ook heerlijk met rauwe bindsla in plaats van groenlof.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen