Sluiten

Kool met gevulde saus

400 g kool, gesneden

1/2 tl komijnzaadjes

1/2 el muntblaadjes

boter of olijfolie om in te bakken

snufje zout

Voor de saus:

1/2 dl slagroom

2 dl melk

peper en zout

100 g champignons, in stukjes gesneden en/of 75 g salami, in kleine stukjes gesneden

2 tenen knoflook, geperst evt 1/2 bouillonblokje

peper en zout

1/2 el tarwebloem of een ander bindmiddel

Stoof de kool in een klein laagje water met boter of olie, munt, komijn en een snufje zout gaar in 15 tot 25 min. Bak ondertussen de champignons in boter of olie. Voeg hier melk, bouillonblokje en room aan toe en breng dit aan de kook of breng het zonder champignons aan de kook. Voeg met een scheutje water aangelengde bloem toe en blijf goed roeren tot de saus gebonden is. Voeg knoflook en eventueel salami stukjes toe en serveer de saus bij, of over de gestoofde kool. Heerlijk met aardappelpuree of een gekookte graansoort.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen