400 g kool, gesneden
1/2 tl komijnzaadjes
1/2 el muntblaadjes
boter of olijfolie om in te bakken
snufje zout
Voor de saus:
1/2 dl slagroom
2 dl melk
peper en zout
100 g champignons, in stukjes gesneden en/of 75 g salami, in kleine stukjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst evt 1/2 bouillonblokje
peper en zout
1/2 el tarwebloem of een ander bindmiddel
Stoof de kool in een klein laagje water met boter of olie, munt, komijn en een snufje zout gaar in 15 tot 25 min. Bak ondertussen de champignons in boter of olie. Voeg hier melk, bouillonblokje en room aan toe en breng dit aan de kook of breng het zonder champignons aan de kook. Voeg met een scheutje water aangelengde bloem toe en blijf goed roeren tot de saus gebonden is. Voeg knoflook en eventueel salami stukjes toe en serveer de saus bij, of over de gestoofde kool. Heerlijk met aardappelpuree of een gekookte graansoort.
-
-
-
-