Sluiten

Paksoirolletjes

4 gebakken (maïs)pannenkoeken –1 struikje paksoi, in reepjes–1 ui, gesnipperd–1 teentje knoflook, geperst–100 g. tofu of champignons, in stukjes–een scheutje olie–evt. 75 g feta of zachte geitenkaas–1 kopje gekookte linzen–1 kopje gekookte rijst–een scheutje sojasaus–peper of sambal en zout–paprikapoeder–

Bak de tofu of de champignons met ui en knoflook in olie en kruid het mengsel met peper of sambal, zout, sojasaus en paprikapoeder. Verwarm de oven voor op 200ºC. Voeg de reepjes paksoi aan het mengsel toe, laat het even slinken en schep er de gekookte rijst, linzen en eventueel verbrokkelde feta of geitenkaas door. Leg op elke pannenkoek een deel van het mengsel en rol de pannenkoek op. Vet een grote ovenschaal in en leg de opgerolde pannenkoeken in de schaal. Zet de gevulde schaal 15 tot 20 min in de voorverwarmde oven tot de pannenkoeken goed warm en wat knapperig geworden zijn.

Variatie met bechamelsaus:

U kunt ook een bechamelsaus maken en deze over de gevulde pannenkoeken in de schaal gieten alvorens deze in de oven te zetten. Het geheel wordt dan smeuïger.

Variatie met Chinese kool:

Dit recept kunt u ook goed met Chinese kool maken in plaats van met paksoi.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen