Voor 1 pizza
1/2 rode ui
1 tenen knoflook
1 tl Italiaanse kruiden
150 g passata rustica
klein handje verse peterselie
1 pizzabodem
1 el olijfolie
25 g geraspte kaas
klein stukje courgette
stukjes paprika
2 - 3 (vegetarische) knakworstjes
zout en peper
Verhit een scheutje olie in een pan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit deze kort aan. Pers dan de knoflook erboven uit en voeg de kruiden toe. Bak nog enkele minuten voordat je de passata en peterselie toevoegt. Breng op smaak met zout en peper en laat 20 minuten op laag vuur pruttelen.
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de pizzabodems op een bakplaat en smeer beide in met een eetlepel olie. Verdeel vervolgens de saus en kaas over de bodems. Snijd de courgette in plakjes en de paprika en knakworstjes in stukjes. Verdeel dit over de pizza’s en bak ze in 8 - 10 minuten tot de bodem krokant is.
-
-
-
-