1 krop andijvie, in smalle repen
600 g aardappelen
1 ui, fijn gesnipperd
een scheutje azijn
een scheutje melk
100 g gerookte spekblokjes
peper en zout
Kook de aardappelen in water met zout gaar en giet ze af. Bak ondertussen de spekblokjes. Stamp de aardappelen met een scheutje melk, azijn, uisnippers en spekblokjes met vet tot een smeuïge stamppot. Meng de andijvie er met een grote lepel goed door en laat het geheel nog even door en door warm worden.
Variatie pittiger:
Gebruik naast de genoemde ingrediënten een flinke scheut vlees jus (of sojasaus) met knoflook en sambal door de stamppot.
Variatie vegetarisch:
In plaats van spekjes kunt u ook pittig gekruide en gebakken tempeh of sojabrokken gebruiken.
Variatie raapstelenstamppot:
Deze stamppot is ook heerlijk met rauwe raapsteeltjes in plaats van andijvie.
-
-
-
-