Sluiten

Warme geurige sinaasappelwijn

3 dl water

1 sinaasappel, in dunne schijven gesneden en/of 1 citroen, in schijven gesneden

1 pijpje kaneel

3 kruidnagels

1 fles fruitige rode wijn

60 tot 75 g basterdsuiker

Breng het water aan de kook en voeg er de schijven citrusfruit, kaneel en kruidnagel aan toe. Laat dit minimaal 15 min trekken. Zeef het vocht en giet het met de wijn en de suiker in een roestvrijstalen of geëmailleerde pan. Verwarm de wijn tot het kookpunt maar laat ze niet koken, en serveer ze in theeglazen. Serveer er een schaaltje licht geroosterde gepelde amandelen of andere noten bij.

Variatie gemakkelijk:

I.p.v. kaneel en kruidnagel kunt u ook een speciaal gluhwein kruidenbuiltje gebruiken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen