Sluiten

Feestdessert met sinaasappelsaus

  1. Feestdessert met sinaasappelsaus

1/2 liter gekochte of zelf gekookte rijst of griesmeelpudding

een handje gepelde amandelen, gemalen

2 sinaasappels

1 of 2 mandarijnen, gepeld en in partjes

1/2 el maïzena of aardappelmeel

suiker naar smaak


Schil wat van de oranjeschil van 1 sinaasappel. Pers alle sinaasappels. Giet 1-2 dl. kokend water over de sinaasappelschilletjes en laat dit een kwartiertje trekken. Zeef het vocht en voeg er het sap van de sinaasappels aan toe. Breng het sap aan de kook en bind het met de maïzena of het aardappelmeel. Snijd de partjes mandarijn doormidden en voeg ze met een eetlepel suiker aan de saus toe. Proef of de saus zoet genoeg is en voeg eventueel meer suiker toe. Kook ondertussen de pudding en meng er de gemalen amandelen door of strooi deze over een kant en klare pudding. Serveer de pudding in een ondiepe schaal met de warme citrussaus er overheen gegoten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen