Sluiten

Rijst met champignons en groenten

rijst voor 2 personen

1 bakje champignons

1 ui, gesnipperd

een scheutje room

200 g prei, in ringen

200 g (groene) kool

een scheutje olijfolie

1 tl kerriepoeder

peper en zout

1/2 el citroensap of azijn

Kook de rijst gaar. Bak in stukjes gesneden champignons met ui, peper en zout in olie mooi zacht en lichtbruin. Schep het champignon-uimengsel apart in een schaaltje en roerbak in de gebruikte pan de prei en kool met kerrie beetgaar. Voeg room en champignon-uimengsel toe. Maak het geheel op smaak met peper en zout. Meng de gekookte rijst met het groentemengsel of serveer het mengsel over de rijst.

Variatie ovenschotel: Ook gemakkelijk is het om het mengsel een aantal uren van tevoren klaar te maken, in een ovenschaal te scheppen en eventueel af te dekken met plakken kaas. Laat de schotel voor de maaltijd in een voorverwarmde oven goed doorwarmen.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen