Sluiten

Papaja (informatie)

  1. Papaja (informatie)
papaja
De van oorsprong uit Zuid-Amerika afkomstige papaja, heeft afhankelijk van het ras, de vorm van een peer, meloen of aubergine. Onder de dunne schil bevindt zich bij een rijpe papaja sappig en zacht vruchtvlees dat geel tot oranje van kleur is. Het vruchtvlees smaakt zoet en doet denken aan meloen. De zwarte pitjes en geleiachtige massa in het midden van de vrucht worden niet gegeten. Schil voor gebruik de papaja, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes of plakjes of snijd de papaja als een meloen in parten. Een papaja is heerlijk om zo te eten, maar kan ook worden gebruikt in een fruitsalade, milkshake of yoghurt. Onrijpe vruchten kunnen ook als groente, zoals een courgette, worden gegeten. Een papaja is rijp als de schil gelig kleurt en met een lichte druk van de vinger meegeeft. Laat een nog niet rijpe papaja narijpen op kamertemperatuur. Een rijpe papaja is maximaal een paar dagen te bewaren op kamertemperatuur of op een koele plaats (niet in de koelkast).

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen