Sluiten

Oosterse groenteschotel

150 g wortel, in plakjes gesneden

150 g prei, in ringen

een struikje broccoli, in kleine stukjes

of een aantal bladeren paksoi, in reepjes

1 ui, gesnipperd

1 teen knoflook, fijngesneden

1 tl sambal

1/2 tl laos (galangawortel)

1 tl gemalen koriander

2 el zoete sojasaus

1 tl bouillonpoeder

20 g santen

1 tot 2 el citroensap

1 el honing of suiker

Verhit de olie en fruit hierin ui met knoflook. Voeg er de sambal, sojasaus, laos, koriander en bouillonpoeder aan toe. Schenk er een flinke scheut water bij, voeg de santen toe en laat deze oplossen. Voeg beetje bij beetje de gesneden groenten toe en laat deze in 10 tot 15 min gaar stoven. Schep ondertussen een aantal malen om. Maak op smaak met citroensap, honing of suiker en eventueel een extra scheutje sojasaus. Heerlijk bij rijst en gebakken tofu, tempeh, vlees of vis.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen