Sluiten

Pastinaakroom


400 g pastinaak

1/2 dl slagroom

1 tl majoraan

een bosje peterselie

peper en (kruiden) zout

1 tl citroensap evt roomkaas

Was of schil de pastinaak, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in ongeveer 15 min gaar. Giet het vocht af en pureer ze. Roer er slagroom, majoraan, kruidenzout, peper en citroensap, en eventueel roomkaas door. Klop het geheel mooi romig en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer met bijvoorbeeld een gekookte graansoort en een kleine groene salade. Ook heerlijk met een rauwkostsalade van geraspte wortel of rode bieten.

Variatie met aardappelpuree:

Kook de pastinaken samen met een zelfde hoeveelheid aardappels en maak er een romige puree van volgens het recept.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen