Sluiten

Griekse zuurkoolschotel

1 pakje (wijn)zuurkool

600 g aardappels

150 g uien, gesneden

1/2 appel, in kleine stukjes

10 olijven

6 zilveruitjes

100 g feta

evt 2 ingelegde groene pepers

olijfolie

mespuntje karwijzaadjes

1/2 tl rozemarijn

peper en zout

1 dl slagroom

evt geraspte Parmezaanse kaas

Kook de aardappelen bijna gaar, giet ze af en snijd ze in kleinere stukjes of plakjes. Laat de zuurkool uitlekken. Fruit de uien met rozemarijn, karwijzaad, peper en zout in olijfolie. Snijd de olijven door midden en de pepertjes in reepjes. Vet een grote ovenschaal in. Vul deze in 2 of 3 lagen met de verschillende ingrediënten als volgt: Leg op de bodem een laagje aardappelstukjes, vervolgens uien, feta, appel, zilveruitjes zuurkool, stukjes olijven en pepertjes. Leg nog 1 of 2 maal in deze volgorde lagen in de schotel en sluit af met aardappelstukjes. Meng peper en zout door de slagroom en giet dit over de schotel. Indien gewenst kunt u er een laagje geraspte kaas over strooien. Dek de schotel af met een vuurvast deksel (of aluminiumfolie) en laat ze een half uur in de voorverwarmde oven staan op 180°C. Haal het deksel er af en laat nog 10 min bakken. Heerlijke schotel met speciale combinatie van pittig zuur en kruidig zout.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen