Sluiten

Chinese koolsalade met rozijnen

250 g Chinese kool, in reepjes evt 1 kleine wortel, geraspt

1 kleine appel, in stukjes of een handvol druiven of stukjes mandarijn

40 g liefst grote zwarte en/of gele rozijnen evt 1 el verse muntblaadjes, fijngehakt

40 g hazelnoten, grof gehakt

Dressing

3 el zonnebloemolie

2 el (walnoten)olie

3 el appelazijn

1 tl zachte honing

1 tl mosterd

peper en zout

Was de rozijnen en laat ze een kwartiertje wellen in lauw water. Meng kool met rozijnen en eventueel wortel. Voeg het fruit toe. Indien u druiven toevoegt, kunt u deze eerst doorsnijden en eventueel ontpitten alvorens ze toe te voegen. Klop de dressing en meng deze met de fijngehakte muntblaadjes door de salade. Rooster de noten even in een droge pan en meng ze door de salade. Laat de salade minimaal een kwartiertje staan om de dressing er in te laten trekken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen