Sluiten

Andijvietaartje met havervlokken

1 krop andijvie, in dunne reepjes gesneden 

1 ui, fijngesneden 

scheutje olijfolie

een handvol walnoten of hazelnoten, grof gehakt

150 g roombrie, in plakjes gesneden

4 tot 6 plakjes bladerdeeg 

1/2 kop havervlokken (of havermout)

2 eieren

1/2 dl slagroom

kruidenzout 

Bak de ui in de olie en voeg de andijvie met wat zout toe. Schep de groente om totdat de andijvie geslonken is. Giet de groente goed af. Verwarm de oven voor op 190°C. Beleg een ingevette ovenschaal met het bladerdeeg en druk de randjes van het deeg goed vast. Strooi er een deel van de havervlokken op en schep het grootste deel van de andijvie er op. Bestrooi met een deel havervlokken en verdeel een deel van de gehakte noten over het geheel. Schep de overige andijvie erop en beleg dit met de plakjes brie en de rest van de gehakte noten. Klop de eieren los met de slagroom, peper en het kruidenzout en giet dit mengsel over de schotel. Strooi er de rest van de havervlokken op en bak de schotel 35 tot 45 min in de voorverwarmde oven. Serveer de hartige taart bijvoorbeeld met aardappelpuree, of polenta(maïsgriesmeel).

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen