Sluiten

Canadees appel-pompoentoetje

250 g pompoen, in kleine stukjes gesneden

250 g appel (Elstar of Goudreinet), in kleine stukjes gesneden

1 el of meer rietsuiker

klontje boter

een handje (gele) rozijnen

snufje zout

50 g grof gehakte walnoten of hazelnoten

kaneel

Kook de pompoen- en appelstukjes in een laagje water met rietsuiker, rozijnen, zout en boter in 10 min. gaar. Dien het op in schaaltjes en bestrooi het met kaneel en licht geroosterde gehakte noten. Variatie uit de oven: Neem een ingevette vuurvaste schaal, schep de pompoen- en appelstukjes in de schaal, schenk er een scheutje water bij en strooi er de overige ingrediënten overheen. Zet de gevulde schaal een half uur in een voorverwarmde oven op 180°C. Serveer het met vanillevla of roomijs.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen