Sluiten

Aardappel-courgetteschotel

aardappelpuree voor 2 personen

400 g courgette in plakjes gesneden

olie om in te bakken

2 uien in stukjes gesneden

200 g rooktofu in blokjes of 150 g salami

peper en zout

100 g (geiten)kaas geraspt 

broodkruim van 1 oude boterham

scheutje melk

2 el crème fraîche

1 tl majoraan

1 el fijn gehakte dilletopjes of peterselie

Bak de courgetteplakken even in olie en zet het aan de kant. Bak de ui, evt met tofu in olie en breng op smaak met peper en zout. Meng een beetje peper, zout en majoraan door de aardappelpuree. Neem een ingevette ovenschaal en schep er een derde van de aardappelpuree in. Verdeel de helft van de gebakken ui met tofu of plakjes salami er over en beleg dit met de helft van de plakjes courgette. Strooi er een derde van de kaas over. Herhaal dit en schep op de bovenste laag de rest van de aardappelpuree. Giet er een sausje van crème fraîche, de overige geraspte kaas, melk en dille of peterselie over. Strooi het broodkruim over het geheel. Zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 185°C.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen