Sluiten

Bloemkool met kwarksausje

1 bloemkooltje

snufje zout

Sausje:

4 el kwark

4 el (geiten)roomkaas

een scheutje ahornsiroop of 1 el honing

nootmuskaat

Kook de in stukken gesneden bloemkool in ruim water met een snufje zout beetgaar en giet het vocht af. Klop de ingrediënten voor het sausje door elkaar, giet dit sausje over de bloemkool en laat het nog even op een laag pitje staan tot ook het sausje warm is geworden. Of schep de bloemkool in een vuurvaste schaal en zet deze met de saus overgoten een kwartiertje in de voorverwarmde oven op 180°C of, korter, onder de grill. Serveer de bloemkool met sausje, nieuwe aardappelen en een gebakken (vegetarische) burger.

Variatie extra lekker met noten moes:

Verdeel een aantal eetlepels los geroerde noten moes (of grof gehakte geroosterde noten) over de gekookte bloemkool en giet daar overheen het sausje.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen