Sluiten

Paddenstoeltje uit de oven

1/2 doosje kastanjechampignons

1/2 doosje oesterzwammen

1/4 knolselderij in blokjes

1 rode ui

1 teen knoflook

1 takjes tijm (blaadjes eraf rissen)

1/2 takje rozemarijn

1/2 liter groentebouillon

boter of olie om in te bakken

50 ml sojaroom of rijstroom

scheutje sherry (hoeft niet)

1 glutenvrije cracker

50 g geraspte oude kaas

50 g hazelnoten

Kook de knolselderij in de groentebouillon gaar. Laat uitlekken, maar bewaar de bouillon. Bak de paddenstoelen snel op hoog vuur bruin. Bak in een andere pan de knoflook en de ui met de tijm en de rozemarijn zacht en kleverig. Blus af met een flinke scheut bouillon. Maak van de maizena met de room een papje en doe dit bij het ui prutje. Roer goed met een pollepel en voeg eventueel de sherry toe. Doe de paddenstoelen en selderij in een ovenschaaltje en overgiet met een sausje. Verkruimel de crackers en hak de noten fijn. Meng dit met geraspte kaas en strooi dit over het paddenstoelmengsel. Zet ongeveer 20 min in een oven van 180 graden.

Lekker met een lepel cranberry saus (zelfgemaakt met verse sinaasappelsap, kaneel, kruidnagel en een snufje chillipeper. Zoet de saus met honing of agavesiroop.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen