2 maïskolven, gekookt
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
een scheutje olijfolie
1 kleine courgette, in stukjes
1 bouillonblokje
1/2 liter water
3 el polenta (maïsgriesmeel)
1/2 tl rozemarijn
1 tl tijm
evt tomatenpuree
peper en zout
Bak ui en knoflook in olie en voeg er de courgette aan toe. Laat alles even bakken en voeg dan het water, de rozemarijn en de bouillon toe. Voeg, als de soep kookt, al roerende het maïsgriesmeel toe. Blijf ongeveer 5 tot 10 min roeren tot het meel gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Snijd de maïskorrels van de kolven. Voeg de maïskorrels, tijm en evt de tomatenpuree aan de soep toe. Maak de soep op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met (Ciabatta)brood met gedroogde tomaten in olijfolie en een kleine salade.
-
-
-
-