Sluiten

Rode koolsalade met superdressing

250 g rode kool

1 kleine appel, heel fijn gesneden

25 g rozijnen en krenten, geweld en/of een handvol bessen, gewassen evt een paar puimen, in kleine stukjes

30 g gemengde noten, geroosterd evt een paar takjes peterselie, fijngehakt

Dressing:

0,75 tot 1 dl zure room 

60 g blauwe schimmelkaas (bijvoorbeeld Roquefort), met een vork verkruimeld

1/2 el azijn of citroensap

zwarte peper, vers gemalen

snufje zout

snufje cayennepeper

Klop de dressing en laat deze een kwartiertje staan. Snijd de rode kool in heel fijne stukjes of rasp ze op een grove rasp. Meng de dressing door de rode kool en zet de schotel nog ongeveer een kwartier op een koele plaats. Meng er de gewelde rozijnen en krenten, appel, noten en eventueel bessen en pruimenstukjes door en serveer eventueel met peterselie bestrooid.

Variatie met olijven en selderij:

Meng door de rodekoolsalade ook een el fijngehakte selderij en in stukjes gesneden olijven (laat bessen en pruimen weg) en voeg aan de dressing wat geperste knoflook toe.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen