Sluiten

Ouderwets lekkere vruchtenyoghurt

1/2 liter volle melk en 3 el volle yoghurt of 1/2 liter kant en klare yoghurt

1/2 bakje bessen (blauw en/of rood)

een aantal pruimen

1 banaan of 1 appel evt een zoetstof naar keuze evt noten en graanvlokken, geroosterd

Verwarm om zelf yoghurt te maken de avond van tevoren de melk tot handwarm. Roer er de eetlepels yoghurt door en giet dit in een glazen kom of brede weckpot. Dek deze af met een doek en laat het op een warme plaats ongeveer 20 uur staan. De melk wordt omgezet in yoghurt. Zet de yoghurt als ze klaar is in de koelkast. Maak voor het eten het fruit schoon en snijd de grotere vruchten in kleine stukjes. Roer de yoghurt tot een gladde massa en roer het fruit erdoor. Maak eventueel op smaak met een zoetstof naar keuze en voeg naar wens geroosterde noten en graanvlokken toe.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen