2 uien, in ringen gesneden
2 knoflooktenen, geperst
1 kopje gekookte linzen, uitgelekt
1 kopje gekookte (Basmati)rijst
een flinke scheut olijfolie
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl kaneel
1 tl korianderpoeder evt 1/2 tl gemberpoeder
scheutje witte wijn
peper en zout
1 bosuitje of stengeluitje, fijn gesneden evt 1/2 paprika, in kleine stukjes
Laat de uien met knoflook in olijfolie 15 min langzaam fruiten op een laag pitje zodat ze goed zacht worden. Voeg na 10 min. specerijen en een scheutje witte wijn toe en laat dit nog 5 min meestoven. Meng rijst, linzen en het gekruide ui-mengsel door elkaar en voeg rauwe bos- of stengel uitje en evt paprikastukjes toe. Maak het geheel op smaak met peper en zout. Serveer warm of lauwwarm bij gestoofde groente of salade.
-
-
-
-