Sluiten

Rabarber-appel-pruimenmoes

Lekker als toetje of inmaken als jam. Rabarber, appel en pruim in een potje om de zomer te bewaren .

  1. Rabarber-appel-pruimenmoes

400 g rabarber

400 g appels en/of pruimen

een scheut appeldiksap

evt een mespuntje krijt 

Was de rabarber, snijd de stelen in stukjes van 2 cm Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in kleine stukjes. Was de pruimen en verwijder de pitten. Kook de vruchten met de rabarber, evt krijt en het diksap in 10 min gaar. Laat de moes afkoelen en pureer het mengsel naar wens met een staafmixer. Serveer deze heerlijke moes met een scheutje yoghurt, kwark of een ander zuivelprodukt.

Tip invriezen of inmaken:

U kunt een deel van de moes invriezen of kokend heet in een glazen pot net als jam inmaken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen