Sluiten

Rode bietensalade

300 g rode bieten–1 ui, gesnipperd–scheutje olie–1/2 theel. gemberpoeder–1/2 theel. karwijzaadjes–1/2 theel. korianderpoeder–1/2 theel kaneel–1 mespuntje kruidnagelpoeder–1 laurierblaadje–een scheutje azijn–4 eetl.( rode) bessensap of gelei–3 eetl. zoet-zure kool (atjar tjampoer)–evt. 1 kopje gekookte (basmati)rijst –1 kleine appel, in kleine stukjes–evt. een handvol bessen, gewassen–evt. 2 eetl. geroosterde pijnboompitten of gehakte noten–

Schil de rode bieten en snijd ze in kleine blokjes of reepjes. Fruit ui met de specerijen in olie, voeg de bietenstukjes toe en laat het geheel even stoven. Voeg een scheutje water, azijn en bessensap toe en laat de bietenstukjes gaarkoken. Voeg de zoet-zure kool toe en laat nog 5 min zachtjes meekoken. Laat de bietjesschotel afkoelen. Meng er de gekookte rijst, het fruit en eventueel pijnboompitten of noten door. Laat de salade nog een half uur op een koele plaats staan om de smaken er goed in te laten trekken. Serveer met een kleine groene salade en/of geef er naar wens vissalade bij.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen