Sluiten

Aubergine met tomaat of courgette en kikkererwten

1 aubergine, in stukjes gesneden

2 ontvelde tomaten, in stukjes gesneden en/of 1 courgette in stukjes, gesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

1 ui, in ringen 

olijfolie om in te bakken

2 tl honing

1 potje gekookte kikkererwten (300 g)

2 el citroensap evt 1 blikje sardientjes in olie of gebakken en gekruide tofu stukjes

2 tl sojasaus of Thaise vissaus 

een snufje cayennepeper

1 tl komijn en/of korianderpoeder

Fruit ui en knoflook in olie. Voeg er de groenten, honing en komijn en/of korianderpoeder aan toe en laat even goed bakken. Voeg na 10 min de kikkererwten toe en laat ongeveer 10 min zachtjes sudderen. Voeg op het laatst de sojasaus of vissaus, citroensap en evt sardientjes of gebakken tofu toe en maak op smaak met cayennepeper en zout. Serveer deze schotel met rijst of gierst.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen