Sluiten

Gevulde patisson

1 patisson

 ui, gesnipperd

1 teen knoflook, geperst

een scheutje olie evt champignons, in stukjes gesneden

1/2 kopje gekookte rijst, couscous of bulgur

100 g zachte geitenkaas of kwark

peterselie, fijngehakt

peper en zout

Snijd het kapje van de patisson en hol deze uit met een lepel of mesje zodat er een potje met deksel ontstaat. Bewaar het uitgeschepte vruchtvlees. Kook de uitgeholde patisson ongeveer 5 min in water met zout tot ze nog net niet gaar is, haal ze uit het vocht en laat ze uitlekken. Bak ui, fijngesneden binnenste vruchtvlees van de patisson met evt champignonstukjes even in olie. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de rijst met de gebakken groenten, de los geroerde zachte geitenkaas of kwark, peterselie, geperste knoflook, peper en zout. Neem een ovenschaaltje waar de patisson in past en vul de patisson met het rijst groenten mengsel en leg het dekseltje er op. Zet de schotel 35 tot 45 min in het midden van de voorverwarmde oven. Serveer met rijst, couscous of bulgur en een kleine salade.

Variatie met gehakt:

Bak gekruid gehakt los in olie en voeg er dan ui, evt champignons en vruchtvlees van de patisson aan toe. Volg verder het recept.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen