Sluiten

Prei-linzensoep met zoetzuur

300 g prei, in ringen evt 1 wortel, in kleine stukjes

1 ui, in fijne ringen

50 g rode linzen (of 150 g gekookte donkere linzen)

3/4 liter water

1 bouillonblokje

2 laurierbladeren

1 tl komijn

1 stukje verse gember, in schijfjes of geraspt 

een handvol rozijnen

150 g zoetzuur van kool (atjar-tjampoer)of zuurkool, fijn gesneden

peper en zout evt stengeluitje

Kook in een kwartier een eenvoudige soep van de bouillon met groenten, linzen, gember, komijn en laurier. Voeg de rozijnen, en zoetzure kool of zuurkool toe en laat nog 5 min zachtjes koken. Maak op smaak met peper en zout. Strooi er naar wens een fijngesneden stengel uitje over en serveer met geroosterd brood of knapperig vers brood met boter. Deze soep is na een dag nog lekkerder. Warm de soep dan op maar laat ze niet koken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen