Sluiten

Frisse slasoep met erwten en munt

1/2 kropsla

1/2 ui

1 1/2 bosuitjes

1/2 teen knoflook

1/2 liter groente bouillon

75 g doperwtjes

75 ml (soja) room

handvol munt

1/4 rode peper

zout en peper

Was de sla en scheur de bladeren in stukken. Snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper fijn. Verhit olie in een braad of soeppan en bak hierin de ui met knoflook en rode peper tot het glazig is. Schep de sla en de erwtjes erdoor en voeg al roerend 800 ml van de bouillon toe. Breng aan de kook en laat vijf minuten zachtjes pruttelen. Snijd ondertussen de bosui en munt klein en doe deze bij de soep. Pureer de soep met een staafmixer. Eventueel kan je de soep naar smaak nog verdunnen met de overige 200 ml bouillon. Klop de room los en roer deze erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een vers brood.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen