Sluiten

Frangipane met rode bessen

120 g roomboter 

15 g poedersuiker

snuf zout

75 g kristalsuiker 

140 g bloem 

1 1/2 ei en 1 eidooier

125 g pistachenootjes

1/2 tl vanille extract

Geraspte schil van 1 citroen

60 g amandelmeel

150 g rode bessen

30 ml honing en 1/ 1/2 tl Mascarpone

Taartvorm van 12 cm doorsnee

Doe helft van de roomboter met de poedersuiker in een keukenmachine. Klop tot een romige massa. Doe 240 g bloem en zout erbij en meng tot zanderige korrels. Doe een ei en een dooier erbij en kneed het deeg tot een bal. Laat het deeg in huishoudfolie 20 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het deeg uit tot 3 mm dikte. Bekleed je taartvorm met het deeg en verwijder eventuele overhangende stukjes. Bak de taart blind af (leg bakpapier over het deeg en vul dit met rijst of gedroogde bonen) voor 12 -15 minuten. Verwijder het bakpapier en bak dan nog 5 minuten. Laat de bodem daarna afkoelen.

Doe de pistachenootjes met 125 g kristalsuiker en de 3 tl honing in een keukenmachine. Meng het geheel tot een romige massa. Meng de overig roomboter met de rest van de suiker. Blijf door mixen terwijl je de twee eieren en de laatste dooier een voor een toevoegt. Voeg de vanille extract, citroen rasp, het amandelmeel, de overige bloem en twee eetlepels van de pistachepasta toe en meng goed door.

Vul de bakvorm voor 3/4 met het mengsel en druk de rode besjes zachtjes in de frangipane. Bak de taart 30 minuten en kwast de taart in met de honing. Serveer met mascarpone.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen