Sluiten

Venkel in zoet-zure saus

1 of 2 venkelknollen

nufje zout

150 g ananasstukjes

Saus:

1 ui, fijn gesnipperd

1/2 vers Spaans pepertje, ontdaan van zaadjes of 1/2 tl sambal 

een scheutje olijfolie

3 el citroensap

1 dl sinaasappelsap of rode bessensap

1/2 dl tomatensaus of 3 ontvelde tomaten evt 1 el suiker

zout

1/2 tl gemalen komijn

2 laurierbladeren

3 jeneverbessen, geplet

Snijd de venkel in 4 tot 8 stukken. Kook deze ongeveer 5 tot 10 minuten in water met een snufje zout beetgaar en laat ze uitlekken. Fruit in een pan ui en peperstukjes en voeg na 5 minuten de overige sausingrediënten toe. Laat de saus op een laag pitje ruim een kwartier sudderen en roer af en toe door. Voeg de venkel en de stukjes ananas toe. Serveer de venkel met saus bij basmatirijst en grof gehakte geroosterde amandelen of paranoten.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen