Sluiten

Tortilla’s met zomerse vulling

2 voorgebakken tortilla’s (maïspannenkoeken)

350 g van de volgende groenten naar keuze: prei, venkel, koolrabi, groenselderij, courgette, peultjes

1 ui, gesnipperd

een scheutje olijfolie

2 dl tomatensaus (ontvelde tomaten, gepureerd, uit pak of pot)

80 g (knoflook) fetakaas, verbrokkeld

1/2 tl komijnpoeder

1/2 tl korianderpoeder

6 blaadjes basilicum, in reepjes geknipt

6 blaadjes munt, in reepjes geknipt evt 8 olijven of 2 el (olijven) tapenade

een aantal blaadjes sla evt 1 tomaat, in plakjes

Stoof of bak de in stukjes gesneden groente met ui in olijfolie beetgaar. Meng er de specerijen, kruiden, zout en een paar eetlepels tomatensaus door en laat het geheel 5 tot 10 min op een laag pitje staan stoven. Meng er de feta en olijven door. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Neem de tortilla’s en rol in elk de helft van het groenten mengsel en leg ze in een ingevette ovenschaal tegen elkaar aan. Voeg peper en zout met aan de overige tomatensaus toe. Schenk dit over de tortilla’s en zet de schotel ongeveer een half uur in de oven tot ze door en door heet is. Serveer de tortilla’s in saus bijvoorbeeld met een paar blaadjes sla, zwarte bonen met knoflook en eventueel een komkommersalade.

Variatie zonder tomatensaus:

In plaats van tomatensaus kunt u ook een frisse saus van kwark, yoghurt of crème fraîche (met peper en zout en eventueel extra kruiden) gebruiken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen