3 rijpe perziken of 5 abrikoosjes
1 el citroensap evt een scheutje vruchtendiksap
3 dl kwark
1/2 tot 1 dl slagroom
3 lange vingers of 2 kaneel beschuitjes
Schil de vruchten en verwijder de pit. Mix ze tot mousse in een keukenmachine (of snijd ze in kleine stukjes) en meng er het citroensap en naar wens het vruchtendiksap door. Klop de slagroom stijf en meng dit door de los geklopte kwark. Roer de vruchtenmousse door de roomkwark of schep de roomkwark in schaaltjes en schep de vruchtenmousse hier bovenop. Verkruimel de lange vingers of kaneel beschuitjes over de gevulde schaaltjes en serveer meteen. Een heerlijke combinatie van romig, fris, fruitig en krokant.
Variaties:
U kunt meerdere soorten zacht fruit gebruiken. Ook verkruimelde amandel of kokoskoekjes maken dit toetje feestelijk lekker.
In plaats van 3 dl kwark kunt u 1 dl mascarpone gebruiken. Extra luxe en lekker!
-
-
-
-