Sluiten

Macaronischotel met zachte kool

400 g chinese kool of spitskool, in reepjes

2 tomaten, in plakjes evt 1 ui, in ringen

peper en zout

1 teen knoflook, in plakjes

2 tl majoraan evt geraspte kaas

een scheutje melk

2 el bloem

2 eieren

macaroni voor 2 personen

Verwarm de oven voor op 200°. Blancheer of stoom de kool met de ui ringen in een paar minuten beetgaar. Kook ondertussen de macaroni in water met zout gaar. Meng de eieren, melk, geraspte kaas, bloem, majoraan, peper en zout tot een sausje. Vul een ingevette ovenschaal om en om met laagjes macaroni en kool met ui. Giet er de saus over en leg er de plakjes tomaat met knoflook op. Maal er peper over en zet de schotel ongeveer een half uur in de hete oven.

Variatie met vis of vlees:

Verdeel tonijn uit een blikje in kleine stukjes of neem reepjes ham of uitgebakken blokjes spek en leg dit over de macaroni in het midden van de schotel.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen