400 g chinese kool of spitskool, in reepjes
2 tomaten, in plakjes evt 1 ui, in ringen
peper en zout
1 teen knoflook, in plakjes
2 tl majoraan evt geraspte kaas
een scheutje melk
2 el bloem
2 eieren
macaroni voor 2 personen
Verwarm de oven voor op 200°. Blancheer of stoom de kool met de ui ringen in een paar minuten beetgaar. Kook ondertussen de macaroni in water met zout gaar. Meng de eieren, melk, geraspte kaas, bloem, majoraan, peper en zout tot een sausje. Vul een ingevette ovenschaal om en om met laagjes macaroni en kool met ui. Giet er de saus over en leg er de plakjes tomaat met knoflook op. Maal er peper over en zet de schotel ongeveer een half uur in de hete oven.
Variatie met vis of vlees:
Verdeel tonijn uit een blikje in kleine stukjes of neem reepjes ham of uitgebakken blokjes spek en leg dit over de macaroni in het midden van de schotel.
-
-
-
-