400 g aardappels
50 g geraspte kaas
een scheut olie om in te bakken
vers gemalen peper en zout
een bosje peterselie, fijn geknipt
2 dl zure room of 1 dl room en 1 dl yoghurt
Schil de aardappels en rasp ze grof. Schep de geraspte aardappels beetje bij beetje in de koekenpan met een scheutje olie en roer het regelmatig om zodat de massa aan alle kanten gebakken wordt gedurende ongeveer 10 min. Bestrooi het met peper, zout, een deel van de geraspte kaas en peterselie. Giet de zure room (en eventueel yoghurt) erover en bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas en peterselie. Laat de rösti nog ongeveer een kwartiertje op een laag pitje rustig na garen. Heerlijk bij bijvoorbeeld komatsuna, bloemkool, spitskool, sperziebonen of bij een salade.
Variatie de luxe met brie:
U kunt de rösti het laatste kwartier ook beleggen met plakken brie of blauwe kaas.
-
-
-
-