Sluiten

Verpakte peren en perziken

Voor 8 gebakjes:

2 rijpe perziken 

2 rijpe peren

150 g bloem

75 g suiker

1 zakje vanillesuiker evt scheutje rum

ongeveer 5 el kwark

60 g boter

1/2 tl bakpoeder

snufje zout

1 eidooier

Schil de vruchten, snijd ze door midden en verwijder pit of klokhuis. Leg ze naar wens een kwartiertje in rum met 3 el van de suiker. Verwarm ondertussen de oven voor op 200°C. Kneed met koele handen van bloem, zout, bakpoeder, vanillesuiker, boter en kwark een deegje. Rol het deegje uit op een met bloem bestoven aanrecht en snijd er 16 ronde lapjes van. Vet een bakblik in en leg er 8 deeg lapjes op. Leg op elk lapje een halve vrucht. Smeer een beetje eigeel langs de rand van het deeg en bedek de vruchten met de overige 8 lapjes. Druk de randjes van het deeg goed op elkaar met een vork. Bak de gevulde pakketjes in de hete oven in ongeveer een half uur lichtbruin.

Tip snel en gemakkelijk met bladerdeeg

Gebruik (diepvries) bladerdeeg om de halve vruchten in te verpakken en te bakken.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen