Sluiten

Supersorbet

2 sinaasappels

150 g aardbeien 

2 el citrus vruchten diksap of siroop

1 el citroensap

2 chocoladeblaadjes of 2 el chocoladevlokken

2 knijpertjes (wafeltjes)

kaneel

evt 1/2 dl roomijs

meloen of kiwi of bessen

een paar blaadjes munt

Pers de sinaasappels uit. Pureer de aardbeien en meng de moes met diksap of siroop, citroensap en sinaasappelsap. Klop het geheel schuimig en maak er in een ijsmachine in een half uur vruchtensorbetijs van of laat het in de diepvries in 2 of 4 plastic bakjes in 4 tot 5 uur bevriezen en roer de vruchtenmoes halverwege nog een keertje door. Dien het vruchten ijs op in glazen schaaltjes met blokjes meloen of schijfjes kiwi of aardbeien, evt roomijs, een knijpertje (wafeltje) en een chocoladeblaadje of chocoladevlokken, evt bestrooid met een beetje kaneel. Garneer met een paar blaadjes munt.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen