Sluiten

Bloemkoolschotel uit de oven

400 g bloemkool, in kleine stukjes gesneden

zout

1 dl melk

1 el bloem

een klontje boter

nootmuskaat

50 g geraspte kaas

3 el paneermeel

40 g amandelsnippers 

aardappelpuree voor 2 personen

1 tl gedroogde majoraan

Kook de bloemkool in ruim water met zout bijna beetgaar in ongeveer 5 min en laat uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de majoraan door de aardappelpuree en schep deze in een ingevette ovenschaal. Leg de bloemkool stukjes op de puree, druk ze er half in en strooi er de helft van de amandelsnippers en een beetje nootmuskaat over. Breng de melk met het klontje boter aan de kook en bind dit met bloem. Voeg de kaas hier aan toe en blijf roeren tot de kaas is gesmolten en een gladde saus is ontstaan. Giet de saus over de bloemkool in de ovenschaal. Strooi er paneermeel en de overige amandelsnippers over. Zet de schaal ruim een half uur in de voorverwarmde oven. Serveer deze schotel met een kleine salade.

Variatie met vlees:

U kunt rul gebakken gehakt of blokjes ham in deze ovenschotel verwerken en eventueel de amandelen weglaten. Vul de ovenschaal volgens het recept en voeg gehakt of ham samen met de bloemkool toe en schenk er de saus over.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen