Sluiten

Ovenschotel wortel en gehakt

400 g wortel, in kleine stukjes en of broccoli, in stukjes

500 g aardappelen

scheutje olie

1 ui, in ringen

1 teen knoflook, fijn gesneden

(vegetarisch) gehakt, gekruid en gebakken evt geraspte kaas

Saus voor de schotel: 

2 dl volle yoghurt

1 ei

1 tl kerrie 

1 tl komijn 

zout

Schil de aardappelen, kook ze bijna gaar en snijd ze in schijfjes. Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de wortelstukjes en/of broccolistukjes een paar minuten in kokend water. Bak ui met knoflook in olie en voeg na een paar minuten de groentestukjes toe. Schep de aardappelschijfjes en het gebakken gehakt erdoor en schep het geheel in een ingevette ovenschaal. Kluts voor de saus ei met yoghurt, zout en specerijen. Giet deze saus over de schotel en strooi er naar wens geraspte kaas over. Zet de schotel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven. Serveer met een kleine salade en een koud yoghurtsausje.

Variatie met sardientjes en kappertjes:

Met een aantal sardientjes en kappertjes over de gevulde schotel verdeeld, heeft u een extra lekkere, luxe schotel.

Yoghurtsausje:

Meng volle yoghurt, evt room, olijfolie, fijn geknipte muntblaadjes en zout. Ook lekker met geraspte komkommer, knoflook en radijs erdoor.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen