Sluiten

Preitaart met gehakt

400 g prei

150 g gehakt

vers gemalen peper

zeezout naar smaak

olijfolie

voor het deeg:

125 g Lemaire meel of bloem

60 g boter

1/2 tl karwijzaad

1/2 tl zout

4 el volle kwark

Kneed een stevig deeg van de ingrediënten en leg dit een half uur afgedekt in de koelkast. Gehakt roerbakken in olie. Prei in de lengte halveren, uitspoelen, klein snijden en aan het gehakt toevoegen met een heel klein scheutje water. Prei in ongeveer 5 min gaar stoven en op smaak brengen met peper en zout. Oven voorverwarmen op 200°C. Deeg uitrollen op een met meel of bloem bestoven vlak. Ovenschaal invetten en bekleden met het deeg. Prei gehaktmengsel erin scheppen. Van eventuele overgebleven deeg kunt u reepjes snijden. Net als bij een appeltaart kunt u de prei taart kruis links versieren. Bak de prei taart ongeveer een half uur.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen