Sluiten

Stoofschotel met aubergine

1 aubergine, in blokjes gesneden

2 tomaten of 1 paprika, in stukjes

1 ui, in ringen

2 knoflooktenen, fijn gesneden

2 el tomatenpuree

1 tl Italiaanse kruidenmix

een scheut olijfolie

peper en zout

gekruid gehakt, stukjes vlees of tofu 

Bak ui en knoflook in olijfolie en voeg na een paar minuten de groentestukjes toe. Roerbak dit alles 5 min en voeg kruiden, tomatenpuree en een scheutje water toe. Laat het geheel 5 min op een zacht pitje stoven. Bak ondertussen gehakt, tofu of vleesstukjes in olijfolie, voeg dit toe aan de stoof schotel en laat het geheel nog een kwartiertje sudderen. Maak de schotel op smaak met peper en zout. Kook ondertussen (tricolore) rijst en serveer de stoofschotel over de rijst.

Variatie:

Stoof met de aubergine in plaats van tomaat andere groente mee zoals paprika en/of stukjes prei of paksoi.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen