Sluiten

Hartig taartje met snijbiet

400 g snijbiet, in reepjes of 400 g prei, in stukjes

peper en zout

150 g gehakt, gekruid en gebakken of 100 g blauwe kaas, verbrokkeld

voor het deeg:

125 g bloem

60 g boter

1/2 tl zout

4 el kwark

Kneed een stevig deeg van de ingrediënten en leg dit een half uur afgedekt in de koelkast. Stoof de groente ongeveer 5 min met een snufje zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm op een met bloem bestoven vlak. Bekleed een ingevette ovenschaal met het deegje en schep de groente er in. Verdeel het gebakken gehakt of de blauwe kaas over de schotel en versier deze eventueel met overgebleven reepjes deeg (als een appeltaart). Bak de hartige taart ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen