sap van 1 sinaasappel of 1 dl perensap
3 rijpe peren
200 tot 300 g abrikozenjam
450 g volle kwark
10 gelatineblaadjes
1 dl slagroom
10 of meer biscuitjes
Verkruimel de biscuitjes boven een ingevette springvorm. Verwarm het vruchtensap in een pannetje. Week de gelatine 5 min in water en haal ze er uit. Los de geweekte gelatine al roerende op in het warme sap. Laat het mengsel even afkoelen. Klop de slagroom stijf. Schil één peer en snijd de vrucht in kleine stukjes. Roer kwark, jam, gelatine vruchtensap mengsel en peer stukjes goed door elkaar en schep er dan de slagroom door. Schep de massa in de springvorm op de kruimels. Strijk het oppervlak glad en zet de kwarktaart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven. Schil de andere peren en snijd ze in kleine partjes. Decoreer de taart met deze partjes en serveer deze heerlijk frisse taart als dessert of bij de koffie.
Tip: Als geleermiddel kunt u ook agar-agar gebruiken. Dit is gemaakt van zeewier en is een vegetarische vervanger voor gelatine. Gebruik hiervan 1 el op 100 g kwark
-
-
-
-