Sluiten

Witlof-kaas ovenschotel

400 g witlof

20 g boter

20 g bloem 

peper en zout

2 tot 3 dl melk en 40 g geraspte oude kaas of 2 tot 3 dl water en 4 el tomatenpuree, gekruid

3 el paneermeel

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de witlofstronkjes in de lengte door midden en kook ze in ongeveer 5 minuten in ruim water met zout beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maak ondertussen in een ander pannetje een kaassaus of een tomatensaus op basis van een roux. Leg de witlof in een ingevette ovenschaal en schenk hier de saus over. Strooi het paneermeel erover en zet de schotel ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven. Lekker met aardappelpuree.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen